Omgeving<br><h3>varen met de Berkelzomp</h3> Omgeving<br><h3>fiets en ontdek de groene omgeving</h3> Omgeving<br><h3>fiets de acht kastelenroute</h3> Omgeving<br><h3>shoppen in Lochem </h3>

De Achterhoek: hét vakantiegebied om te onthaasten

Omgeving

De streek ten oosten van de rivier de IJssel is algemeen bekend als de Achterhoek: een streek met bossen, landgoederen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes. Kleinschaligheid is troef. De bevolking woont in lieflijke dorpen of in fraaie historische stadjes. De grootste steden Zutphen en Doetinchem zijn naar nationale maatstaven van bescheiden formaat: elk hebben zij nog geen zestigduizend inwoners. Ook het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst, en Neerlands enige Boekenstad, Bredevoort, liggen in het gebied. Het omliggende landschap is rijk aan prachtig natuurschoon. De Achterhoek is bovendien aantrekkelijk door de vele kastelen. Er zijn er wel zeventig! De meeste zijn (nog steeds) in particulier bezit, enkele kunnen worden bezichtigd.

De prachtige natuur leent zich perfect voor een fiets- of wandeltocht. Lekker dwalen door bossen en over landgoederen. En je onderweg laten verrassen door mooie uitzichten of een gezellig terras. Diegene die liever een gemarkeerde route volgt, is in de Achterhoek ook op de juiste plek. Honderden kilometers paden zijn van routebordjes voorzien. Er zijn routes van allerlei lengtes, geschikt voor een uurtje, een halve tot een hele dag of zelfs voor verschillende dagen achtereen actieve ontspanning. De streek is niet voor niets uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland! Maar ook de wandelaar komt in de streek perfect aan zijn trekken.?? De Achterhoeker is gastvrij, maakt graag een praatje en heet bezoekers van harte welkom. De overal gebruikte slogan ‘Je komt op verhaal in de Achterhoek’ komt in de streek zowel letterlijk als figuurlijk tot leven. Je komt in de Achterhoek niet alleen tot rust; de oude verhalen van de streek worden bovendien levendig gehouden. Maar dan wel in een modern jasje.

De Achterhoek is dus een zeer geliefd vakantiegebied. Het zal de combinatie zijn van de kleinschaligheid, de prachtige natuur en de gastvrijheid waarmee u ontvangen wordt. In de Achterhoek hebben we nog tijd voor elkaar én voor onze gasten.

De Achterhoek, waar files een uitzondering zijn en gastvrijheid een vanzelfsprekendheid.

Tanja Anneveld
Ik maak voor jou een arrangement op maat ...
website by sitework