Kasteel de Cloese<br><h3></h3> Kastelen<br><h3>fiets de acht kastelenroute</h3>

Kastelen / Wijnhoeves

Ontdek de fraaie Achterhoek en haar kastelen per fiets! Natuurlijk is een bezoek per auto ook mogelijk. De fietsroutes zijn uitstekend aangegegeven. 

Achtkastelenroute Vorden
Lekker fietsen langs de acht kastelen van Vorden in de Achterhoek? Dat kan met de Achtkastelenroute!  De meeste kastelen langs deze route worden particulier bewoond waardoor het grootste gedeelte niet opengesteld is voor bezoekers. Alleen Kasteel Vorden en de tuinen van Huis de Wiersse worden beperkt opengesteld voor bezoekers. En bij Kasteel Hackfort is in het koetshuis een restaurant ingericht. 

Huis Verwolde, Laren
Verwolde kan bogen op een lange historie. Op ongeveer dezelfde plek als het huidige huis hebben voordien twee opeenvolgende middeleeuwse kastelen gestaan. Het huidige Huis Verwolde werd gebouwd in 1776. In het sfeervol ingerichte huis ziet u al haar oorspronkelijke functies terug. Hoogtepunten zijn de Chinese kamer, de eetkamer met gedekte tafel en de slaapvertrekken op de eerste verdieping. In de voormalige keuken van Huis Verwolde is een theeschenkerij gevestigd. Na de rondleiding in het huis kun je daar koffie en thee met een plaatselijke lekkernij nuttigen.
http://www.mooigelderland.nl

Wijnhoeve Kunneman
In het nabij gelegen dorpje Geesteren ligt Wijnhoeve Kunneman. Sinds de aanplant van 500 druivenstokken in mei 2003 nu naar een volwaardige wijngaard zie zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens bijvoorbeeld uw fietstocht in de prachtige omgeving.
http://www.wijnhoevekunneman.nl


Wijnmakerij De Broake
In het Gelderse Laren ligt sinds 2003 een wijngaard. In deze wijngaard worden druivenrassen gebruikt die ongevoelig zijn voor meeldauw. Al eeuwen is bekend dat wijnboeren moeten kiezen tussen veel of lekker. Als alle trossen blijven hangen is een grote opbrengst mogelijk, met als resultaat een dunne waterige wijn zonder afdronk. Een sterke opbrengstbeperking (door veel trossen weg te knippen) levert een geconcentreerde wijn op met een mooie afdronk.
http://www.wijnbouw-laren.nl

 

 

Ida Beltman
Ik zorg dat jouw avond aan niks ontbreekt!...
website by sitework