Musea<br><h3>Museum More in Gorssel</h3> Musea<br><h3>Museum More in Gorssel</h3> Musea<br><h3>Museum More in Gorssel</h3> Musea<br><h3>Museum More in Gorssel</h3>

Musea

Hampshire Hotel 't Hof van Gelre is door haar centrale ligging, de ideale uitvalbasis voor het maken van culturele trips. Hieronder een selectie van musea die volgens ons de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen.
 

Museum More Gorrsel
MORE is het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Hier is de collectie van Hans Melchers ondergebracht. Deze verzameling bevat werk van toonaangevende Nederlandse modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. 
http://museummore.nl 


Villa Mondriaan Winterswijk
Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaa. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Veel minder bekend is dat zijn schilder carriere begon in Winterswijk waar hij van zijn achtste tot twintigste jaar woonde.
http://www.villamondriaan.nl


Museum- en pannekoekenboerderij Erve Brooks
In Gelselaar, een klein dorpje in de Achterhoek, verleent de familie Marsman gastvrijheid aan iedereen die wil genieten van de schoonheid en gezelligheid op een vijf eeuwen oude Saksische boerderij. 
http://www.erve-brooks.nl

Huis Verwolde, Laren
Verwolde kan bogen op een lange historie. Op ongeveer dezelfde plek als het huidige huis hebben voordien twee opeenvolgende middeleeuwse kastelen gestaan. Het huidige Huis Verwolde werd gebouwd in 1776. In het sfeervol ingerichte huis ziet u al haar oorspronkelijke functies terug. Hoogtepunten zijn de Chinese kamer, de eetkamer met gedekte tafel en de slaapvertrekken op de eerste verdieping. In de voormalige keuken van Huis Verwolde is een theeschenkerij gevestigd. Na de rondleiding in het huis kun je daar koffie en thee met een plaatselijke lekkernij nuttigen.
http://www.mooigelderland.nl


Natuurdiorama Holterberg
Het natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.
http://www.museumholterberg.nl

Paleis 't Loo Apeldoorn
In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen.
https://www.paleishetloo.nl

Paulien van Raay
Bel ons gerust, ik maak graag tijd voor u vrij ...
website by sitework