NL | DE | EN +31(0)573 253351 Contact
Hotel Hof van Gelre  |  Nieuweweg 38  |  7241 EW Lochem  |  T: 0573-25 33 51  |  E: info@hofvangelre.nl

Kastelen / Wijnhoeves

Ontdek de fraaie Achterhoek en haar kastelen per fiets! Natuurlijk is een bezoek per auto ook mogelijk. De fietsroutes zijn uitstekend aangegegeven.

Achtkastelenroute Vorden
Lekker fietsen langs de acht kastelen van Vorden, Parel in de Achterhoek! De meeste kastelen langs deze route worden particulier bewoond waardoor het grootste gedeelte niet opengesteld is voor bezoekers. Alleen Kasteel Vorden en de tuinen van Landgoed De Wiersse worden beperkt opengesteld voor bezoekers. Wel kun je vrij wandelen bij Kasteel Hackfort waar in het koetshuis een restaurant is ingericht.
www.gelderseroutes.nl

Huis Verwolde in Laren
Verwolde kan bogen op een rijke historie. Op ongeveer dezelfde plek als het huidige huis hebben voordien twee opeenvolgende Middeleeuwse kastelen gestaan. Het huidige Huis Verwolde werd gebouwd in 1776. In het sfeervol ingerichte huis ziet u alle oorspronkelijke functies terug. Hoogtepunten zijn de Chinese kamer, de eetkamer met gedekte tafel en de slaapvertrekken op de eerste verdieping. In de voormalige keuken van Huis Verwolde is een theeschenkerij gevestigd. Na de rondleiding in het huis kun je daar koffie of thee met een plaatselijke lekkernij nuttigen.
www.mooigelderland.nl

Wijnhoeve Kunneman in Geesteren

In het dorpje Geesteren (vlakbij Borculo) ligt Wijnhoeve Kunneman. Sinds de aanplant van 500 druivenstokken in mei 2003 uitgegroeid tot een volwaardige wijngaard. Absoluut de moeite waard om te bezoeken tijdens de fiets- of autotocht.
www.wijnhoevekunneman.nl

Wijngoed Gelders Laren
Het meest bekende wijngoed in onze omgeving. Producent van de "Kus van Thérèse" (3 Michelinsterren Restaurant De Librije in Zwolle). Maar ook de Coulisse wijnen zijn van uitstekende kwaliteit en worden alom geroemd.
www.wijngoedgelderslaren.nl
 
Wijnmakerij De Broake in Laren

In deze wijngaard worden druivenrassen gebruikt die ongevoelig zijn voor meeldauw. Wijnboeren moeten kiezen tussen veel of lekker. Als alle trossen blijven hangen is een grote opbrengst mogelijk, maar wel met als resultaat een dunne waterige wijn zonder afdronk. Een sterke opbrengstbeperking (door veel trossen weg te knippen) levert een geconcentreerde wijn op met mooie smaakimpressie.
www.wijnbouw-laren.nl