NL | DE | EN +31(0)573 253351 Contact
Hotel Hof van Gelre  |  Nieuweweg 38  |  7241 EW Lochem  |  T: 0573-25 33 51  |  E: info@hofvangelre.nl

Steden

Hotel Hof van Gelre heeft een zeer centrale ligging in de Achterhoek. De perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van omliggende interessante dorpen en steden. Hieronder volgens ons de parels van de Achterhoek en Salland te beginnen met de pittoreske dorpjes: Almen, Borculo, Gorssel, Laren, Ruurlo en Vorden. Elk met hun eigen karakter. Maar ook graag speciaal aandacht voor het kleinste stadje van Nederland . . .

Bronkhorst
Een schattig stadje met naast de hervormde kerk een ouderwets "dorpsplein". In het weekend voor Kerst vindt hier altijd een klein Dickens Festival plaats.
www.bronkhorst.nl

Lochem
In de kleine landstad Lochem bekijk je kunst, kom je tot rust, ga je lekker shoppen, fiets je langs kastelen, wandel je door de bossen, bezoek je een theater en geniet je van de natuur. Er is genoeg te doen en zien in deze gezellige stad. Vraag bij de receptie of bezoek de website van de VVV Lochem. Vlakbij ligt Zwiep, een gehucht dat bij menigeen bekend is door de legende van de Witte Wieven.
www.eigenzinniglochem.nl

Zutphen
De monumentale Hanzestad Zutphen en het groene dorp Warnsveld zijn samen opgegaan in de gemeente Zutphen. Iedereen die de stad vanuit het westen nadert raakt onder de indruk van haar fraaie ligging aan het water. De rivier de IJssel met aan de wandelpromenade zijn imposante koopmanshuizen nodigen mensen van verre uit tot een bezoek. Iets wat dan ook jaarlijks door honderdduizenden wordt gedaan. In het Hof van Heeckeren op het ’s Gravenhof is het Stedelijk Museum Zutphen en het Henriette Polak gevestigd. 
www.inzutphen.nl

Deventer
Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Er zijn maar weinig steden waar zo veel monumenten bewaard zijn gebleven. En altijd is er weer die IJssel met het pontje naar het aan de overzijde gelegen stadsdeel met strandjes om lekker te genieten. Het centrum wordt gekenmerkt door De Brink, een gigantisch plein dat omringd wordt door café's en restaurants, voor ieder wat wils. Verder in het midden De Waag en de Bijtjes van Bussink's Deventer Koek. In het weekend voor Kerst vindt traditioneel het Dickens Festival plaats.
www.deventer.info